У Харкові затримали зрадника, який коригував авіаудари по місту в 2022 році
СБУ

СБУ затримала агента воєнної розвідки росії, який коригував авіаудари по Харкову в перші дні повномасштабної війни.

Чоловік розвідував місця базування та переміщення українських військ, які вели бої за обласний центр. Найбільше його цікавили локації вогневих позицій комплексів протиповітряної оборони ЗСУ.

Завдяки цій інформації російські бомбардувальники могли завдавати удари по місту в обхід ППО. Після того, як росіян відтіснили від міста, зрадник тривалий час переховувався від правосуддя.

Чоловік призупинив контакти з російською розвідкою та майже не виходив із власного будинку на околицях Харкова. Однак його все ж знайшли та затримали.

Агентом окупантів виявився місцевий житель, якого завербували ще до початку повномасштабної агресії проти України. Його близька родичка — одна із командирів російського диверсійно-розвідувального загону «Ірбіс», яка використовує позивний «Багіра». Саме їй фігурант передавав інформацію.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Йому загрожує 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше контррозвідка СБУ затримала інформатора російської розвідки, який шпигував за ЗСУ на Миколаївщині за допомогою дронів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Харківщині затримали поплічника ворога, який намагався втекти до окупантів