У Херсоні підірвали автівку начальника колонії, який перейшов на бік окупантів — він вижив (фото, відео)

У суботу, 18 червня, у Херсоні підірвали автомобіль начальника виправної колонії №90 Євгена Соболєва, який перейшов на бік окупантів.

Про це у Facebook повідомив колишній позаштатний агент НАБУ Євген Шевченко.

«Щойно в Херсоні ліквідовано Євгена Соболєва — начальника 90-ї виправної колонії, який перейшов на бік окупантів — цікаво, хто ж його знищив?» — написав Шевченко, опублікувавши відео з місця події.

 

Щойно у Херсоні ліквідовано Євгена Соболєва - начальника 90-ї виправної колонії, який став на бік окупантів - цікаво, хто ж його знищив?🤔🤓

Posted by Євген Шевченко on Saturday, June 18, 2022

Згодом «Суспільне Херсон» повідомило, що водій залишився живим.

«Вибуховий пристрій, який був прикріплений на дерево, здетонував на автомобіль. Водій залишився живим. Військові РФ заявили про теракт українських партизанів»,— йдеться у повідомленні.

Російське пропагандистське державне видання РИА «Новости» з посиланням на російські силові відомства підтвердило, що на Соболєва було здійснено замах. Пропагандисти стверджують, що колаборант перебуває у лікарні з пораненнями і його життю нібито нічого не загрожує.

Що відомо про колаборанта Соболєва

5 травня 2022 року Євгену Соболєву заочно повідомили про підозру у держзраді.

Він організував на території колонії склади, куди поставляють російське продовольство. Там з нього знімають маркування росії та відправляють на продаж у Херсонську область.

Також Соболєв наказав надати безперешкодний доступ на територію колонії російським окупантам, де забезпечив їм місця відпочинку та медичну допомогу.

Також, сприяючи окупаційним військам, він залучав засуджених до ремонту ворожої техніки.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Окупанти хочуть роздавати російське громадянство новонародженим на Херсонщині