У Херсоні запрацювали мобільний зв'язок та інтернет

У Херсоні повністю відновили роботу українські оператори мобільного зв'язку — Vodafon, Lifecell та Київстар. Про це повідомив Михайло Федоров, міністр цифрової трансформації.

«Технічна команда декілька разів виходила для ремонту обірваних оптичних кабелів, але поверталась через обстріли ворога. Сьогодні зранку змогли відновити пошкоджену оптичну мережу та запустили мобільні мережі всіх трьох операторів, які працюють у Херсонській області», — розповів він.

За його словами, під час бойових дій пошкодили оптичний кабель, який йшов від сусіднього міста до Херсона, та забезпечував роботу базових станцій.

Технічні команди lifecell та Київстару провели тестування мережі і знайшли місце обриву. Далі lifecell взявся організовувати відновлення.

За сприяння Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій при Держспецзв'язку була забезпечена координація дій операторів, військової обласної адміністрації та військових ЗСУ, вдалося забезпечити місцеву технічну бригаду можливістю провести ремонтні роботи.

Команда фахіців двічі виходила на ремонт, але поверталася через обстріли ворога. Врешті 4 травня один з операторів частково запустив голосовий зв'язок, а зранку 4 травня вдалося завершити відновлення пошкодженої оптичної мережі та запустити мережі всіх трьох мобільних операторів.

Віталій Кім, голова Миколаївської ОВА, у свою чергу повідомив, що в Херсоні «змінили маршрутизацію» та відновили інтернет.

Разом з тим представник окупаційної адміністрації Криму Олег Крючков, так званий «радник з питань інформаційної політики» заявив, що інтернет-оператори Херсона, Скадовська та Нової Каховки під'єднали до російського сегменту інтернету.

Нагадаємо, мобільний зв'язок на Херсонщині зник 30 квітня.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Шухевич воював за Україну»: ексмер Херсона у полоні посперечався з пропагандистом (відео)