У Херсоні затримали заступника мера: він працював на окупантів

Державне бюро розслідувань затримало заступника мера Херсона, який працював на росіян під час окупації міста.

Про це повідомляє пресслужба ДБР. Правоохоронці традиційно не називають прізвище затриманого, проте за даними джерел Інтерфакс-Україна та місцевого видання «Мост» мова йде про Володимира Пепеля.

До російського вторгнення посадовець відповідав за питання діяльності виконавчих органів міської ради, а після окупації відповідав за сферу житлово-комунального господарства.

«Зрадник брав участь в організації роботи підприємств житлово-комунальної сфери за російським законодавством, налагоджував окупаційні системи стягнення з населення платежів за послуги ЖКГ», — розповіли в ДБР.

володимир пепель колаборант

Також, за даними слідства, він готував приміщення для проведення фейкового «референдуму».

Пепелю повідомили про підозру у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України) та вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує до 12 років в'язниці.

Також правоохоронцями перевіряється причетність посадовця-колаборанта до незаконного обігу зброї та вибухових речовин.

Володимир Пепель давній знайомий Володимира Сальдо, якого росіяни призначили головою окупаційної адміністрації Херсонщини. За часів перебування Сальдо на посаді мера, Пепель нетривалий час працював його заступником, а у 2020 році балотувався до міської ради від його партії.

У лютому 2021 року він став заступником мера Херсона Ігоря Колихаєва.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Херсоні затримали зрадника, який перед звільненням міста випустив в’язнів із колонії