У Хмельницькому хабарника з військкомату засудили до 85 тис. грн штрафу

У Хмельницькому суд оштрафував на 85 тис. грн співробітника ТЦК, який за хабар в $4,5 тис. (165 тис. грн) мав допомогти чоловіку отримати документи про непридатність до військової служби.

Про це йдеться у вироку Хмельницького міськрайонного суду.

32-річний посадовець отримав хабар 11 серпня. За $4,5 тис. він обіцяв клієнту, який вийшов на нього по телефону, повпливати на членів ВЛК та МСЕК, щоби чоловіку встановили ІІ групу інвалідності і зняли з військового обліку.

Проте хабар, як згодом виявилось, дали імітаційними купюрами, а працівника ТЦК після їх отримання одразу затримали правоохоронці. Тоді про його затримання звітували в СБУ та прокуратурі.

У суді обвинувачений повністю визнав провину.

У результаті його визнали винним за ч. 2 ст. 369-2 (зловживання впливом) і призначив штрав у розмірі 85 тис. грн. Також посадовцю мають повернути раніше призначену суму застави (215 тис. грн), внесену підсудним на час слідства. Відзначимо, що максимальне можливе покарання за цією статею становить 8 років позбавлення волі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Намагалися забрати з лікарні: деталі нового скандалу із ТЦК на Хмельниччині