У Хмельницькому священник УПЦ МП побив військового (відео)

Уранці 2 квітня в одному з храмів УПЦ МП у Хмельницькому священник та віряни побили військового.

Про це розповів Віктор Бурлик, депутат Хмельницької облради та показав відео інциденту.

«На відео військовий Артур Ананьєв який з початку повномасштабки добровольцем пішов на фронт в складі 19 стрілецького батальйону. Отримав контузію та черепно-мозкову травму», — написав посадовець.

Бурлик розповів, що військовий прийшов у храм, аби поставити питання: «Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити в московський патріархат?».

Правоохоронці повідомили місцевому медіа vsim.ua, що під час богослужіння військовий скинув зі столу на підлогу книгу «Євангелія» та вчинив словесний конфлікт відносно священика. Проти чоловіка відкрили справу за статтею 173 КУпАП.

Також слідчі відкрили кримінальне провадження щодо священика за побиття військового.

Водночас очевидці кажуть, що, на їхню думку, конфлікт спровокував сам військовий.

«Йшла служба. Зайшов військовий, або як казала поліція при затриманні, шо, можливо, просто вдів форму. Почав провокувати, і лізти з руками до іншого батюшки, а цей чоловік захистив і хотів його просто вивести зі служби. І тут ця дівчина включає камеру і починає от цю виставу «господи б‘ють військового». Вони прийшли разом. Мій вітчим співає там (в церковному хорі — Прим. ред.) Каже,  що це чиста провокація», — розповіла одна з вірянок.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Суд відмовив УПЦ (МП) у забезпеченні позову щодо Лаври: що це значить