У Калінінграді росія зімітувала ядерну атаку — Spiegel

У Калінінграді російська армія відпрацювала імітаційний запуск балістичних ракет «Іскандер» по військових об'єктах умовного супротивника. Ці ракети здатні нести ядерні боєголовки.

У редакції німецького видання Spiegel вважають, що такий крок рф «слід сприймати як сигнал».

«Калінінград — російський анклав на Балтійському морі між двома членами ЄС та НАТО, Польщею та Литвою. Тому ні місце, ні час цих навчань не було обрано випадково», — пише німецьке ЗМІ.

Російські військові виконали «електронні» поодинокі та групові пуски по мішенях, що імітують пускові установки ракетних комплексів, аеродроми, захищені об'єкти, скупчення військової техніки та командні пункти умовного супротивника.

Дії виконувались «за умов радіаційного та хімічного зараження місцевості».

Spiegel нагадав, що раніше путін заявляв про готовність застосувати тактичну ядерну зброю і застерігав про «швидку відплату», якщо Захід безпосередньо втрутиться у війну.

Видання наголосило, що російське державне телебачення «останніми днями намагається зробити використання ядерної зброї привабливим для громадськості».

Раніше моніторингова група Беларускі Гаюн повідомила, що за увесь час війни з Білорусі по Україні була запущена щонайменше 631 ракета.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Що таке ядерна зброя і чи можна вижити після атомного вибуху