У Канаді не робитимуть щеплення громадянам вакциною Johnson & Johnson
Getty Images

У Канаді не щепитимуть населення однодозовою вакциною від коронавірусу Johnson & Johnson. 300 тис. доз COVID-препарату, які закупили у квітні, просто викинуть.

Про це повідомило видання Le Figaro.

«Через стурбованість з приводу лікарської речовини, розробленої на підприємстві Emerging BioSolutions в Балтіморі, штат Меріленд, Міністерство охорони здоров'я Канади не поширюватиме отримані інвентарні запаси з метою захисту здоров'я і безпеки канадців і канадських жінок», — йдеться у повідомленні Міністерстві охорони здоров'я.

США призупиняють вакцинацію від коронавірусу препаратом Johnson & Johnson

У відомстві вважають, що препарат був «забруднений компонентами іншої вакцини» під час виробництва. Після дослідження флаконів міністерство не змогло зробити висновок, що вакцини відповідають канадським стандартам.

Канада прийме нові поставки вакцин з американського заводу в Меріленді тільки після інспекції делегації.

Напередодні органи охорони здоров'я США оголосили про необхідність викинути кілька партій вакцин Johnson & Johnson, вироблених на цьому заводі в Балтіморі.

Крім вакцини Johnson & Johnson в Канаді використовують препарати Pfizer-BioNTech, Moderna і AstraZeneca. У країні вже 64% населення вакцинували однією дозою, що є одним з кращих показників у світі.

ЄC не продовжуватиме контракти на поставку вакцин AstraZeneca і Johnson & Johnson — ЗМІ