У Карпатах відновили закинуту залізницю до Румунії (фото)
УЗ

«Укрзалізниця» відновила близько 20 км залізничної колії в Карпатах до кордону з Румунією. Її побудували за часів Австро-Угорської імперії у 1890-х роках.

Про це у Telegram повідомив Олександр Камишін, керівник УЗ.

«Відкрили одразу дві дільниці на кордоні з Румунією. Рахів — Берлебаш — держкордон та Тересва — держкордон. Це 19,3 км та 1,1 км нової колії, які були збудовані нашими колійниками за рекордні 2 місяці», — написав він.

У Карпатах відновили закинуту залізницю до Румунії

За його словами, відкриття маршруту дозволить відправляти додаткові шість пар вантажних поїздів щодня. Це додаткові 3,5 млн тон вантажів на рік.

Окрім того, ці дві дільниці відкривають перспективу і для нових пасажирських напрямків — між Ужгородом та Івано-Франківськом і Чернівцями, а також між українськими та румунськими містами, як зі сторони Ужгорода, так і зі сторони Івано-Франківська та Чернівців.

«Але це стане можливим одразу після того, як наші румунські колеги відремонтують свою частину дільниці», — додав Камишін.

Тож зараз по цій дільниці ходитиме приміський дизель-поїзд №6441/6442 Коломия — Рахів, маршрут якого вже продовжено до станції Ділове, що на кордоні з Румунією.

Що відомо про це залізничне сполучення між Україною та Румінією

Цю залізничну колію збудували ще за часів Австро-Угорської імперії у 1890-х роках. З Рахова вона йде до села Ділове, де заходить в Румунію та повертається в Україну біля селища Тересва Тячівського району Закарпатської області.

До 2003 року по цій ділянці курсував міжнародний дизель-поїзд сполученням Рахів-Сигет (Румунія). Його скасували через збитковість та значну кількість випадків контрабанди.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Укрзалізниця» запустила власний мобільний застосунок