У катастрофі судна «Арвін» з українцями на борту загинуло вже троє моряків
Getty Images

Рятувальники знайшли тіла трьох загиблих моряків із затонулого в Чорному морі біля берегів Туреччини суховантажного судна «Арвін», серед членів екіпажу якого були українці. Про це йдеться у повідомленні МЗС України, оприлюдненому пресслужбою уряду.

«Шість членів екіпажу врятовано (п'ять громадян України та один громадянин РФ), знайшли тіла трьох загиблих моряків (триває процедура їх ідентифікації)», — йдеться у повідомленні.

Врятованих людей госпіталізували до місцевої лікарні міста Бартин, нині, за повідомленням посольства України у Туреччині, їх уже виписали.

«Українських моряків, врятованих із затонулого судна Arvin, виписали з лікарні. Стан здоров’я задовільний — дякуємо лікарям. Вдячні губернаторству Бартина за одяг та взуття для хлопців. Українські консули готують документи для повернення моряків додому», — написало посольство у Twitter.

До Бартина прибув посол України в Турецькій Республіці та консульські працівники.

У Бартині ідентифікували тіло загиблого моряка з-поміж членів екіпажу Arvin. Ним виявився капітан судна, громадянин РФ. Пошуково-рятувальна операція триває. Про це повідомляє «Укрінформу» з посиланням на консула України в Анкарі Андрія Білика.

Також він повідомив, що українські моряки, які були врятовані та сьогодні виписані з лікарні, почуваються добре й найближчим часом будуть доправлені в Анкару, звідки планується їх переліт в Україну.

«Зараз здійснюються заходи з документування громадян для повернення їх в Україну. Очікуємо, що їх повернення відбудеться завтра, 19 січня», — повідомив очільник Консульства при Посольстві України в Туреччині.

Нагадаємо, 17 січня біля узбережжя провінції Бартин (Туреччина) затонуло судно Arvin. На борту перебувало 12 членів екіпажу, серед яких 10 громадян України. За наявними даними, власником затонулого судна є українська компанія Arvin Shipping LTD. За попередньою інформацією, морська аварія сталася через погані погодні умови (сильний шторм), вказали у МЗС. Суховантаж прямував із грузинського порту Поті до болгарського Бургаса із вантажем селітри.

Командир екіпажу корабля берегової охорони Онур Астсубай розповів «Укрінформу» про деталі пошуково-рятувальної операції. «Вам дуже пощастило, що наш човен берегової охорони знаходиться поруч. Великі буксири, довжина яких 40-50 метрів, сьогодні не вийшли в море. Довжина нашого кораблі 22 метри і ми все ж таки пішли на це», — сказав турецький службовець.

Пошуково-рятувальна операція триває, шукають інших членів екіпажу. ВМС Туреччини направило фрегат для пошуку та порятунку моряків суховантажу Arvin.

На затонулому судні «Арвін» було десять українців та двоє росіян — МЗС