У керівників Кіровоградської єпархії УПЦ МП провела обшуки СБУ (фото)
СБУ

Співробітники СБУ провели обшуки у керівництва та представників Кіровоградської єпархії УПЦ МП. Службі стало відомо, що окремі члени громади поширюють ідеї, які посягають на територіальну цілісність України, та розпалюють релігійну ворожнечу.

Обшуки проходили в Кіровоградській та Олександрійській єпархіях, а також за місцями проживання фігурантів. У митрополита Кіровоградського і Новомиргородського знайшли листування з московським патріархом Кирилом.

обшуки Кіровоградської єпархії УПЦ МП

Також СБУ вилучила велику кількість виготовлених у рф антиукраїнських матеріалів. У них виявили ознаки кримінальних правопорушень, зокрема: 

  • ст. 110 — посягання на територіальну цілісність і недоторканність України;
  • ст. 161 — порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками. 

обшуки Кіровоградської єпархії УПЦ МП

обшуки Кіровоградської єпархії УПЦ МП

Матеріали активно поширювали серед священників і вірян, щоб формувати вигідні росії позиції в громаді. Автор однієї з виявлених книг — Андрій Новіков, колишній секретар Одеської єпархії УПЦ МП, який у 2014 році виїхав до рф. Зараз він підтримує окупантів, дискредитує ЗСУ та пропагує ненависть до української нації.

СБУ зазначає, що з початку повномасштабної війни відкрито 23 кримінальні провадження щодо підривної діяльності представників УПЦ МП.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Митрополита УПЦ МП з Вінниччини викрили на роботі в інтересах рф (фото)