У Києві 28 березня почнуть відключати опалення
Unsplash

У четвер, 28 березня, у Києві планують достроково завершити опалювальний сезон через суттєве потепління, яке прогнозують синоптики.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Уже з цього четверга місто розпочне відключати будинки від опалення. Нагадаю, що централізована система теплопостачання Києва є найбільшою в Україні та однією з найбільших у Європі. Тому як для її розгортання, так і для переходу в літній режим, необхідно кілька днів. Враховуючи це, з 28 березня ми розпочинаємо процес відключення», — зазначив мер.

Це дасть змогу столиці зекономити енергоносії і не витрачати газ без потреби, а кияни зекономлять на сплаті за опалення.

Водночас відключення опалення у лікарнях, закладах культури, фізичної культури і спорту, дошкільної та загальної середньої освіти, а також в установах і закладах соціального обслуговування відбувається за письмовими заявками їхніх керівників.

Раніше голова «Нафтогазу» Олексій Чернишов прогнозував, що опалювальний сезон в Україні цього року закінчиться раніше, ніж зазвичай.

«Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на плюсову температуру, це відбудеться наприкінці березня», — зазначив посадовець.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Пільги для УБД у 2024 році: які передбачені та як їх отримати