У Києві анонсували та одразу скасували пресконференцію ексжурналістки «Першого каналу» Овсяннікової

У Києві анонсували та за кілька годин скасували прессконференцію росіянки Марини Овсяннікової, яку звільнили з «Першого каналу» рф після протесту проти війни у прямому ефірі.

Пресконференція «Викриття від Марини Овсяннікової: як працює російська пропаганда» мала відбутись 1 червня в приміщенні агентства «Інтерфакс-Україна».

Однак після її анонсу у соцмережах піднялась хвиля критики проти її приїзду і в результаті захід скасували.

«Захід скасували, тому що, як виявилось, є досить негативний суспільний резонанс щодо цієї події, наше суспільство та медіаспільнота не хочуть бачити цю людину в Україні, і тим більше, з нею спілкуватись», — пояснив у коментарі «Дидектор медіа» генеральний директор «Інтерфакс-Україна» Олександр Мартиненко.

Він розповів, що наскільки йому відомо, Овсяннікова мала приїхати до Києва особисто.  При цьому агентство «Інтерфакс-Україна» не було організатором візиту.

«Чи може вона з’явитись ще десь, я не знаю», — сказав Мартиненко.

Нагадаємо, 14 березня  Овсяннікова під час прямого ефіру програми «Время» зайшла у студію з плакатом «Ні війні». За антивоєнну акцію журналістку оштрафували в рф на 30 тисяч рублів.

Після цього вона звільнилась з пропагандистського каналу і працевлаштувалась до німецького видання Die Welt. 

При цьому в Україні багато-хто засумнівався в правдивості її вчинку. Так, Овсяннікова почала активно просувати у західних медіа тези про неприпустимість «русофобії» і необхідність зняття санкцій, оскільки, за її словами, війну розв'язав путін і росіяни не повинні нести колективну відповідальність за його дії.