У Києві банкір з ділками вкрали більш ніж 6 млн грн у клієнтки і накупили на них дорогоцінності

У Києві співробітник банку та його спільники зняли кошти з рахунку клієнтки на суму майже 6,2 млн грн та придбали за ці кошти ювелірні прикраси.

Про це повідомляють Київська міська прокуратура та Головне управління Національної поліції у місті Києві.

За даними слідства, підозрювані — 32-річний керівник філії банку та двоє його знайомих: 42-річний чоловік та 29-річна жінка. У травні 2023 року працівник фінустанови обрав клієнтку, на валютному рахунку якої зберігалась велика сума грошей. 

Тоді він передав ці дані знайомому, який виготовив фіктивні документи на її ім’я. Надалі його спільниця у перуці з підробленими документами видала себе за власницю та зняла з рахунку $169 тис., які фігуранти конвертували в майже 6,2 млн грн.

Крім того, правоохоронці встановили ще п’ятьох людей, з чиїх рахунків вони аналогічним чином зняли гроші. За попередніми підрахунками, сума завданих їм збитків може сягати 10 млн грн.

Під час обшуків поліціянти вилучили у підозрюваних чорнові записи та телефони з листуванням, перуки, які використовувала одна з фігуранток для маскування, гроші та ювелірні прикраси, придбані за кошти потерпілих, а також три автомобілі.

Слідчі повідомили фігурантам про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України — заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживанням службовим становищем за попередньою змовою групою осіб в особливо-великих розмірах. Їм може загрожувати до 12 років ув’язнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Киянин видавав себе за співробітника СБУ та видурював гроші з сімей полонених