У Києві чоловіки-активісти збираються «рятувати феміністок»
УНІАН

У понеділок, 8 березня, у Києві в центрі міста очікуються кілька громадських акцій. Жінки збираються пройти маршем феміністок. Початок — о 13:00.

Вимоги учасниць маршу:

  • ратифікація Стамбульської конвенції про запобігання насильству щодо жінок та домашньому насильству;
  • припинення урізання соціальних гарантій для тих, хто втратив роботу;
  • створення безпечних умов праці для жінок, зайнятих у сферах з високим ризиком зараження COVID-19;
  • забезпечення доступу жінок до всіх медичних і профілактичних послуг;
  • справедливе розслідування випадків насильства з боку ультраправих організацій.

«Операцію з порятунку феміністок»

Натомість чоловіки з ГО «Традиція і Порядок» обіцяють контракцію з «рятування» жінок. Реліз про це вони поширили електронною поштою.

«Весна — пора кохання. Це відчувають й ті нещасні дівчата, яких затягнули на марш їхні некрасиві потягані подруги-фемки. Нам прикро щоразу бачити в їхніх очах печаль через те, що замість побачень з красивими парубками, дівчат заганяють за спини сотень страшних поліцейських і змушують горлати гасла про злий патріархат, значення яких бідолашні дівчата навіть не розуміють. А після цих мракобісних збіговиськ нещасні дівчата нишком дивляться історії в Інстаграм красивих хлопців з «Традиції і Порядку» та лайкають наші фото, нібито ненароком», — йдеться у заяві.

Активісти зазначають, що цього року у дівчат, що прийдуть на свій марш, буде нарешті шанс «сходити на побачення з вродливим хлопцем».

«Ми оголошуємо операцію з порятунку феміністок. Протягом заходу працюватимуть мобільні пункти сватання феміністок», — повідомляють у громадському об’єднанні.

Свою акцію вони збираються розпочати о 12:30.

Радниця глави ЦВК звільнилася після посту про вібратор і реакції користувачів