У Києві демонтували пам'ятник учасникам більшовицькому заколоту проти УНР (фото)

У Києві комунальники демонтували радянський пам'ятник учасникам «січневого збройного повстання 1918 року» у Марїнському парку. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

«Нам десятиліттями навʼязували в герої – радянських та імперських катів. Тепер настав час назавжди позбутися ворожого культурологічного впливу», — наголосила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

За інформацією КП «Київблагоустрій», пам’ятник важив близько 2,5 тонн.

пам'ятник учасникам «січневого повстання 1918 року» демонтували

Пам'ятник встановили у 1967 році у центрі Маріїнського парку. Він присвячений учасникам більшовицького заколоту у січні 1918 року з центром на заводі «Арсенал». За задумом організаторів, збройний виступ мав відтягнути війська Української Народної Республіки та полегшити наступ червоноармійців на Київ. Також він мав прикрити пряму військову агресію радянської росії — нібито радянську владу в українських містах встановлює повстале населення, а «революціонери» із сусдіньої країни їм лише допомагають.

Заколот тривав сім днів і у результаті був придушений військами Центральної Ради. Проте наступ російських військ не вдалося зупинити і 26 січня українські війська остаточно полишили Київ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Києві демонтували пам'ятник радянської доби «Таращанець» (фото)