У Києві нейтралізували агентів рф, які збирали дані про оборону столиці
СБУ

СБУ провела спецоперацію, в результаті якої нейтралізувала агентурну групу Головного розвідувального управління рф у Києві.

Затримали чотирьох російських агентів, які розвідували позиції ЗСУ, геолокації стратегічних об’єктів, а також закликали українців підтримати окупантів.

Сформував групу кадровий співробітник ГРУ полковник Владислав Донець. Він разом із окупантами був на території Київської і Чернігівської областей та координував діяльність російських агентів.

Керував шпигунами представник терористичної організації «мдб лнр» Валентин Тілілім. Під його керівництвом двоє жителів Києва розвідували позиції ЗСУ і розташування об’єктів критичної інфраструктури, а також збирали дані про українських військових та правоохоронців.

Ще один мешканець столиці, який раніше був співробітником правоохоронних органів Донецької області, поширював кремлівську пропаганду в інтернеті. Разом із ним працював засновник ІТ-компанії з Гостомеля.

Зараз вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру у державній зраді та тримання під вартою.

Нагадаємо, у місті Бахмут на Донеччині затримали зрадницю, яка передавала загарбникам координати місць дислокації ЗСУ. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ затримала корегувальника ракетних обстрілів по Львівщині