У Києві обмежать швидкість прокатних самокатів, запровадять заборонені для проїзду зони і страховку

У Києві домовилися дещо впорядкувати правила використання електросамокатів з сервісів прокату.

Їм обмежать швидкість і програмно заборонять в’їжджати в деякі пішоходні зони.

Про це повідомили у Київській міській держадміністрації.

«24 червня Київська міська державна адміністрація підписала Меморандум про співпрацю з операторами послуг прокату електросамокатів Києва. Підписи поставили представники всіх семи компаній, що сьогодні надають послуги прокату електросамокатів у Києві — Вolt, Kiwi, Scroll, BikeNow, Zelectra, Jet та Vzhooh», — йдеться в повідомленні КМДА.

У меморандумі передбачено, зокрема:

  • обмеження максимальної швидкості руху до 20 км/год.;
  • обмеження швидкості у зелених, пішохідних та історичних зонах до 14 км/год.;
  • заборона залишати самокати в історичному центрі, навколо дипломатичних та окремих державних установ;
  • заборона пересування в особливих зонах — на Пейзажній алеї, пішохідній частині вул. Сагайдачного, на кладовищах, навколо органів держвлади. На під’їзді до цих зон самокат програмно буде вимикатися.

«Крім того, ми впорядковуємо точки ранкового старту. 1025 точок будуть у всіх районах Києва на чітко затверджених паркомісцях на 5 і 10 самокатів. Лише з них самокати мають стартувати»,  зазначив Костянтин Усов, заступник голови КМДА.

Ще одним важливим пунктом меморандуму є зобов’язання операторів страхувати кожного користувача від нещасних випадків і травм при використанні самокату. Поліс має покривати витрати на медичну допомогу та лікування, а також шкоду, завдану майну третіх осіб  із покриттям від 100 тис. грн.

За даними КМДА, зараз вулицями Києва їздить майже 4 тис. прокатних електросамокатів, до кінця року їх очікується до 7 тис.

У Парижі дві жінки на електросамокаті насмерть збили людину. Їх розшукує поліція