У Києві працівники ТЦК затримували чоловіків після концерту «Океану Ельзи» (відео)

Після завершення виступу гурту «Океан Ельзи», що відбувся у столичному Палаці Спорту 11 жовтня, на відвідувачів концерту чекали співробітники ТЦК та СП разом із патрульною поліцією. Вони перевіряли військово-облікові документи.

Про це повідомили журналісти «hromadske» з місця події.

За їхніми словами, кількох чоловіків, у яких виявили проблеми з документами або які відмовлялися їх показати, правоохоронці затримали й відвезли у ТЦК. Ще кільком виписали повістки та відпустили.

Одна з жінок намагалася сісти в автомобіль патрульних, куди посадили її чоловіка, і вигукувала, що «поїде з ним», однак поліцейські завадили їй це зробити.

«Тут довкола подекуди кричали «ганьба». А якби прийшли кацапи, що б кричали? Я розумію, боїшся, буває. Але не ганьбися. Коли ти три роки ховався і тебе тут вже затримали, ну будь чоловіком, підніми голову гордо вгору і вперед. Ніхто тебе під кулі звісти не відправить в перший день», — сказав журналістам Артем, колишній військовослужбовець 93-ї бригади, який демобілізувався за станом здоров’я і також був на концерті.

Очевидці кажуть, що співробітники ТЦК разом із поліцією чекали на відвідувачів концерту «ОЕ» і перевіряли документи у чоловіків.

Лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук відреагував на інцидент із працівниками ТЦК, які затримували людей відразу після концерту його гурту в київському Палаці спорту.

Свій коментар він дав ТСН.

Музикант нагадав, що гурт святкує свою 30 річницю створення, тож вони «дуже щасливі, що стільки людей прийшли і приходять нас підтримати, слухають нашу музику».

«Ми дуже вдячні людям за ці 30 років. Зокрема, за те, що вони зараз продовжують приходити підтримувати нас. Для нас це просто радість і свято. Це все, що я хочу сказати, єдиний мій коментар. Крапка», — сказав він.

https://t.me/hromadske_ua/52145
https://t.me/hromadske_ua/52149

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Уряд скоротив термін прибуття до ТЦК за повісткою