У Києві приберуть частину блокпостів, а деякі переведуть у «сплячий» режим

У Києві планують вдосконалити інженерні загородження. Частину блокпостів демонтують, ще деякі переведуть у «сплячий» режим, а інші — оновлять.

Про це повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

Так, залишать інженерні споруди, які й надалі мають виконувати свою безпекову функцію для столиці. Але їх вдосконалять — замінять непридатні бетонні блоки, мішки з піском та протитанкові їжаки, укріплять бліндажі та приведуть до ладу окопи.

Частину інженерних загороджень, які мають значення для оборони Києва, переведуть «сплячий» режим. Тобто, блокпости приберуть з проїжджої частини, але бетонні блоки, мішки з піском та протитанкові їжаки залишать. Це потрібно, аби у разі нападу на Київ, швидко повернути інженерне загородження у бойовий режим. Крім того, у таких «сплячих» блокпостах також замінять непридатні елементи.

А загородження, в яких немає зараз потреби, повністю демонтують — приберуть з проїжджої частини, вивезуть бетонні блоки, мішки з піском та протитанкові їжаки, будуть засипані окопи та демонтовані бліндажі.

«Впровадження такого системного рішення зробить Київ більш комфортним для мешканців. Таким чином, ми розвантажимо дороги столиці, що дозволить киянам більш вільно пересуватися містом. Але прошу нікого не забувати — війна в Україні триває! Повністю воєнну загрозу з північного напрямку ніхто не знімав. Крім того, є й інші безпекові завдання, які мають виконуватися в столиці воюючої країни. Тому можу вас запевнити — місто й надалі буде поступово ставати комфортнішим для цивільних мешканців», — заявив Сергій Попко, начальник КМВА.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Скорочення комендантської години у Києві: начальник КМВА прокоментував петицію