У Києві продовжать зупиняти громадський транспорт під час повітряної тривоги — КМДА

У Києві продовжать зупиняти громадський транспорт під час повітряних тривог.

Про це йдеться у відповіді Віталія Кличка, мера Києва, на петицію з проханням скасувати зупинку наземного громадського транспорту під час повітряних тривог.

У відповіді йдеться, що рішення зупиняти транспорт ухвалила Рада оборони міста, яка не є органом державної влади чи місцевого самоврядування, а «колегіальним органом у особливий період, діяльність якого регулюється спеціальними законами».

Тому на цей орган не поширюється дія закону «Про звернення громадян», а Киїрада не має впливу на його рішення.

«Рішення Ради оборони Києва ухвалювалося з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої ситуації, а отже буде переглянуто виключно за умови її суттєвої стабілізації та надходження відповідних рекомендацій від Державної служби з надзвичайних ситуацій», — йдеться у повідомленні.

Також Кличко заявив, що припинення роботи громадського транспорту під час повітряних тривог не несе киянам додаткових витрат.

Олександр Гречко автор петиції та співзасновник ініціативи «пасажири Києва» у своєму Facebook прокоментував видхілену КМДА пропозицію. 

«Уточнення Кличка, що кияни не зазнали ніяких додаткових витрат, бо можуть сісти на комунальний транспорт з тим самим квитком після відбою тривоги, відірване від реальності. Слухняно чекають відбою тривоги одиниці платних пасажирів або просто пільговики. Всі, хто цінує свій час, після зупинки комунального транспорту моментально пересідають в маршрутку чи таксі», — написав Гречко.

За його оцінкою, Київ та кияни вже втратили щонайменше 180 млн грн через 21 годину зупинок комунального транспорту з початку серпня. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський відповів на петицію про виїзд за кордон чоловіків без військового досвіду