У Києві проходять акції із закликами до влади. Урядовий квартал перекрили (фото, оновлено)
Рух опору капітуляції

На Майдані Незалежності в Києві проходить одразу декілька мітингів.

Попередньо анонсувалося, що на Майдані відбудуться акції «Руху Опору Капітуляції», партії «Демократична сокира», Національного корпусу та інших організацій, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Станом на 19:00 на Майдані та Хрещатику було вже близько 2 тис. людей. Понад 4,5 тис. силовиків стежать за порядком.

Урядовий квартал частково перекрили. На перетині Інститутської та Садової кордон поліції, людей пропускають після огляду особистих речей.

Як повідомляє «Українська правда», на площі встановили сцену та звукову апаратуру для виступів організаторів. В руках мітингувальників є прапори партій та організацій, а також плакати з написами: «Вийди звідси», «Україна зради не терпить», «Кроти сліпі — народ ні».

Головне гасло однієї з акцій: «Захисти Україну — зупини переворот». Організатори — громадське об’єднання «Рух опору капітуляції», партія «Демократична сокира». Вони вимагають відставки президента Володимира Зеленського.

Мітингувальники зібралися в столиці 1 грудня — в день, коли Володимир Зеленський анонсував держпереворот, який так і не відбувся.

Монетки «на Ростов»

Оновлення від 21:35.

Учасники акції підійшли до Офісу президента та покидали там монети.

Як пише «Українська правда», протестувальники заявили, що це «гроші для квитків до Ростова» Єрмаку та Зеленському. Серед гасел учасників політичної акції було «Єрмака в Сибір!».

Перекритий центр та огляд багажників

У Facebook люди, які опинилися в серці акції протесту, пишуть, що не можуть виїхати з центру Києва. Також вони стверджують, що водії, які заїжджають у двори Хрещатика, мусять показувати вміст багажників поліцейським.

Перший день зими минув без держперевороту. А українські соцмережі заполонили меми та фотожаби