У Києві тимчасово скасували плату за паркування авто

У Києві призупинено оплату за паркування на майданчиках КП «Київтранспарксервіс», це триватиме до завершення всіх юридичних процедур щодо оновлення договорів.

Про це повідомив Олексій Хмельницький, голова північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

За його словами, суд визнав, що затверджені столичною владою тарифи на паркування є необґрунтованими й незаконними. 

«Апеляційний адмінсуд підтвердив, що розпорядження Київської міської військової адміністрації від 07.11.2022 № 735 про встановлення тарифів 35 грн за годину у першій зоні (25 та 5 грн — у другій та третій відповідно) КП «Київтранспарксервіс» на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів, які надаються КП є незаконне», — йдеться у дописі голови північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Хмельницький нагадав, що тимчасова адміністративна колегія АМКУ 13 жовтня 2023 року встановила, що ціни на паркування у Києві завищені. «Київтранспарксервіс» оштрафували на 6,6 млн грн.

Колегія визнала, що під час формування вартості паркування КП «Київтранспарксервіс» скористалося своїм монопольним становищем. При цьому варто зазначити, що це не перше порушення компанії на цьому ринку. Раніше Київтранспарксервіс було оштрафовано за стягнення додаткових платежів та інші порушення.

Нагадаємо, нові тарифи на паркування автомобілів у Києві встановили у листопаді 2022 року. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Київський метрополітен назвав економічно обґрунтовану вартість однієї поїздки