У Києві вночі водій збив двох нацгвардійців на блокпосту (оновлено)

У ніч на 25 липня у Києві водій на блокпосту збив двох військових. Один з них загинув, інший — госпіталізований у важкому стані.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Смертельна аварія сталася близько 00:05 у Святошинському районі столиці. Водій автомобіля, рухаючись по проспекту Берестейському у період дії комендантської години, здійснив наїзд на військовослужбовців НГУ, які несли службу на блокпосту.

Водія 2000 року народження затримали на місці. Зараз вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Розслідування ведеться за ч. 2 ст. 286 ККУ — порушення правил дорожнього руху, які спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження. Максимальне покарання передбачає вісім років в'язниці.

Оновлено

У Нацполіції розповіли подробиці аварії. Попередньо правоохоронці встановили, що 23 річний водій автомобіля «Фольксваген»на великій швидкості скоїв наїзд на двох нацгвардійців, які несли службу на блокпосту. Далі автомобіль протаранив ще дві припарковані автівки, в одній з яких знаходився військовий територіального центру комплектування (військкомату).

Внаслідок зіткнення 49-річний солдат від отриманих травм загинув на місці, а його 26-річного товариша по службі з травмами різного ступеня тяжкості госпіталізували до медичного закладу. Ще одному постраждалому військовому надали допомогу на місці.

Перевірка водія за допомогою «Драгера» не виявила сліди алкоголю в його організмі. Подальші експертизи встановлять, чи перебував він під дією наркотиків.

Нагадаємо, у ніч на 26 травня суддя райсуду Київської області Олексій Тандир збив на блокпості нацгвардійця. Зараз він знаходиться у СІЗО.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Суддя Тандир був п’яний, коли збив нацгвардійця на блокпості — висновок експертизи