У Києві вперше за час повномасштабної війни відбувся «Марш рівності» (фото, відео)
hromadske

У неділю 16 червня у Києві вперше за час повномасштабної війни пройшов «Марш рівності», участь у якому взяли пів тисячі людей. Представники ЛГБТ спільноти, а також військовослужбовці та представники дипломатичних відомств пройшли маршем від станції метро «Театральна» на вулиці Євгена Чикаленко. Їх супроводжували правоохоронці. Хода центром міста тривала не більше 20 хвилин.

Про це повідомляє hromadske.

Віктор Пилипенко, бойовий медик та представник об'єднання «Українські ЛГБТ-військові за рівні права», закликав на марші надавати Україні зброю.

Марш рівності Київ 16 червня

Інші учасники скандували: «Змусьте росію заплатити», «путін — х*йло», «Озбройте Україну», «Бунтуй, кохай, права не віддавай».

Посол Великої Британії Мартін Гарріс зазначив, що питання захисту ЛГБТ-спільноти є частиною сфери захисту прав людини.

«Ми зараз поруч зі спільнотою ЛГБТ. Це частина прав людини. Дуже добре, що тут є військові-члени спільноти. Велика Британія тут та в усьому світі підтримує цю спільноту», — сказав він.

Посол Швеції в Україні додав, що захист прав людини є важливим для виконання Копенгагенських критеріїв.

Загалом учасники пройшли орієнтовно 100 м і марш завершився. Відтак акція протривала не більше 20 хвилин.

Марш рівності Киї 16 черавня 2024 року

Марш рівності Киї 16 черавня 2024 року

Водночас на Хрещатику з'явився натовп людей, які організували свою акцію «за традиційні цінності». Вони намагались добігти до місця проведення маршу, втім не встигли.

В поліції заявили, що жодних провокації не було, все пройшло мирно. Всі учасники «Маршу рівності безпечно дістались домівок.

Марш рівності 16 червня 2024 року

Марш рівності Київ 16 червня

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Папа Римський закликав батьків підтримувати дітей з ЛГБТ-поглядами