У Києві запроваджують графік відключення електроенергії

З вівторка, 11 жовтня у Києві та області через пошкодження об'єктів енергетичної інфраструктури можуть вимикати електроенергію до стабілізації ситуації.

Про це йдеться у заяві ДТЕК, найбільшій приватній вертикально-інтегрована енергетичній компанії України.

«Для того, аби забезпечити стабільність функціонування енергосистеми на вимогу НЕК «Укренерго», ДТЕК і далі буде вимушений частково обмежувати споживання електроенергії клієнтами до стабілізації ситуації», — йдеться у повідомленні.

У компанії обіцяють, що з 11 жовтня вони будуть на щоденній основі заздалегідь повідомляти на сайті про планові відключення електроенергії з адресами та часом.

«Очікується, що тривалість відключень не буде перевищувати кількох годин. Компанія робить все необхідне, аби ці графіки були максимально комфортними для споживачів», — додають у ДТЕК.

Також ДТЕК просить клієнтів не користуватися з 17:00 до 22:00 потужними електроприладами, щоб не навантажувати систему. Мова йде про пральні машини, бойлери, кондиціонери, електрочайники тощо.

Раніше в «Укренерго» повідомляли, що віялові відключення електроенергії можуть тривати кілька днів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна припиняє експорт електроенергії у Європу через ракетні обстріли