У Києві затримали агента рф, який планував замах на військовослужбовця
СБУ,

Служба безпеки України та Національна поліція у Києві затримали агента російських спецслужб, який готував замах на одного з військовослужбовців Сил оборони. Зловмисник — 20-річний мешканець столиці.

Про це повідомили у СБУ.

За даними слідства, перед основним завданням агент пройшов два тестових: підпалив автомобілі українських захисників. Після цього він отримав нове завдання — встановити відеоспостереження за українським офіцером, на якого російські спецслужби планували замах.

Однак ворожі плани були викриті завдяки своєчасній роботі СБУ та Нацполіції. Агента затримали у його власному помешканні. На момент затримання він готувався до проведення дорозвідки поблизу об’єкта, але ще не встиг встановити камеру.

Під час обшуків у затриманого було вилучено легкозаймисту суміш, яку він використовував для підпалів, а також — мобільний телефон із доказами його злочинної діяльності.

Слідчі СБУ вже повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період.

Зловмисник перебуває під вартою і йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Прикарпатті затримали двох підлітків, які підпалювали авто ЗСУ (фото)