У Києві затримали бізнесмена з Бердянська, який продавав окупантам будматеріали
СБУ

У Києві затримали колаборанта, який постачав росіянам будматеріали для спорудження укріплень на фронті.

Фігурантом виявився власник декількох підприємств у Бердянську, повідомили в СБУ.

Чоловік постачав російським компаніям пісок, щебінь та цемент для будівництва фортифікаційних споруд на південному фронті. Будматеріали використовували насамперед для виробництва протитанкових залізобетонних конструкцій, більш відомих як «зуби дракона».

З Бердянська колаборант виїхав до Києва, звідки продовжив керувати незаконним бізнесом дистанційно. Саме за його вказівкою підлеглі у Бердянську «перереєстрували» підконтрольні місцеві підприємства за російським «законодавством».

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора). Він перебуває під вартою.

Нагадаємо, в окупованому росіянами Старобільську на Луганщині підірвали автомобіль Валерія Чайки, «заступника центру з обслуговування освітніх організацій».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Табачника заочно засудили до 15 років в'язниці з конфіскацією майна