У Києві затримали другого підозрюваного у нападі на волонтерку

У Києві повідомили про підозру другому чоловікові, який 2 червня напав на волонтерку в Оболонському районі столиці.

Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.

70-річного чоловіка підозрюють у хуліганстві, вчиненому групою осіб (за ч. 2 ст. 296 КК України).

За даними слідства, 2 червня 70-річний чоловік святкував свій день народження в компанії 73-річного знайомого, з яким торгує на ринку. Цю подію обидва відзначили алкоголем і, повертаючись додому нетверезими, намагалися заговорити до дівчини-волонтерки, яка поверталася з прощання із загиблою парамедикинею «Госпітальєрів» Іриною Цибух з позивним «Чека».

Зі слів підозрюваного, він вирішив зробити дівчині кілька компліментів, утім, вона його залицянь не оцінила. Постраждала написала в соцмережах, що тоді сказала, що не розуміє чоловіків, бо вони говорили російською.

За даними прокуратури, відповідь дівчини українською мовою викликала агресію в чоловіків — вони почали нецензурно лаятися. Дівчина стала знімати їх на мобільний телефон, але один з підозрюваних вихопив його в неї з рук і плюнув дівчині в обличчя.

Після цього другий чоловік вдарив дівчину долонею в ніс. Дівчині вдалося повернути телефон, а чоловіки пішли. Це сталося поблизу входу в підземний перехід на вулиці Новокостянтинівській.

70-річний підозрюваний своєї вини не визнає. Стверджує, що лише намагався зупинити конфлікт дівчини зі своїм знайомим.

Як кажуть у прокуратурі, той самий знайомий час від часу змінює свої свідчення — спершу переконував, що на відео не він і ніякого конфлікту з дівчиною не було, згодом стверджував, що він нічого не пам’ятає через свій поважний вік.

Чоловікам загрожує до чотирьох років увʼязнення. Прокурор клопотатиме, щоб підозрюваним обрали запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Києві військовий-втікач напав на співробітника ТЦК (відео)