У Києві затримали ексадвоката, який працював на пропаганду ворога
СБУ

СБУ викрила ексадвоката з Києва, який «працював» на Telegram-канал ПВК «Вагнер» і закликав захопити владу в Україні.

Фігурант позиціонував себе як «лідер громадської думки» та провокував людей до громадських заворушень під виглядом «протестних» мітингів. На власному YouTube-каналі він викладав відеосюжети, у яких намагався дискредитувати вище військово-політичне керівництво України.

«Відеозвернення» чоловіка одразу підхоплювали російські інтернет-ресурси, серед яких Telegram-канали «вагнерівців». Сюжети псевдоактивіста вони подавали як «позицію» пересічних громадян України.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).

Раніше кіберфахівці Служби безпеки затримали в Херсоні інформаторку депутата держдуми рф Ігоря Кастюкевича, якого Кремль призначив одним з «кураторів» тимчасово окупованої частини регіону.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ викрила на корупції усе керівництво районної ВЛК на Одещині