У Києві затримали колаборанта, який хотів влаштуватися до Червоного Хреста і втекти з України

Служба безпеки затримала російського агента, який прикидався волонтером представництва «Товариства Червоного Хреста України» у Києві.

Про це повідомили в СБУ.

Зловмисником виявився колишній керівник окупаційного «управління пенсійного фонду лнр у Новопсковському районі». Його оголосили у розшук ще у 2022 році.

За даними слідства, після початку вторгнення мешканець Луганщини запропонував свою допомогу загарбникам. Перебуваючи на «посаді» зрадник впроваджував у регіоні «рубльову зону» через пенсійні виплати.

Згодом агент приховано прибув до Києва під виглядом переселенця з Луганщини. Зловмисник, приховавши свою співпрацю з росіянами, намагався влаштуватись до місцевого представництва «Товариства Червоного Хреста України». Так, він планував втекти за кордон під виглядом волонтера.

Втім, правоохоронці своєчасно викрили і затримали зловмисника. Йому повідомили про підозру за колабораційну діяльність. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Колаборанту загрожує до 10 років ув’язнення.

Раніше СБУ викрила колаборанта, який допомагав грабувати українців на Луганщині

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ексзаступник голови МОЗ отримав підозру за незаконну реєстрацію БАД у якості ліків — СБУ