У Києві затримали кримінального авторитета, якого вже тричі депортували з України
Нацполіція

У Києві поліція затримала кримінального авторитета на прізвисько «Дід». Він є громадянином Вірменії. У липні минулого року 56-річного чоловіка видворили з України та заборонили в'їзд на 15 років.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції.  

Правоохоронці кажуть, що зловмисник має декілька судимостей та зв’язки з криміналітетом. Раніше він відбував 12-річне покарання у виправних колоніях у Херсонській та Львівській областях, де мав статус так званого «смотрящого».

 

Незаконно потрапив на територію країни – у Києві затримали кримінального авторитета «Діда» Мова йде про 56-річного...

Posted by Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України on Saturday, June 19, 2021

Оперативники отримали інформацію про чергову спробу незаконного повернення «Діда» до України через пункт пропуску Волинської митниці. 18 червня правоохоронці затримали чоловіка на підставі рішення суду. «Авторитета» помістили до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні. Пізніше його мають примусово депортувати.

Передісторія

У лютому 2019 року Ужгородський міськрайонний суд вирішив видворити чоловіка за межі України, проте вже через два місяці «Дід» повернувся. Після цього його знову затримали.

Удруге його видворили у серпні 2019 року із забороною в'їзду на пʼять років. У жовтні він знову повернувся до України, змінивши ім'я. Кілька місяців по тому правоохоронці знову викрили зловмисника.

У липні 2020-го «авторитета» втретє видворили. Тоді йому до 2035 року заборонили в'їзд до України. Однак він повернувся вчетверте.