У Києві затримали власника агрохолдингу, який постачав продукти рашистам на Херсонщині

Засновника одного з найбільших агрохолдингів в Україні підозрюють у фінансуванні збройної агресії рф. Він постачав продукти харчування рашистам, які дислокуються на лівобережжі Херсонщини.

Про це повідомляє СБУ.

Чоловіка затримали у квартирі його сина у Києві, де він переховувався та планував втечу до росії.

Продовольча компанія знаходиться на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонщини і працює в інтересах рф. 

Для налагодження бізнесу у травні 2022 року фігурант організував «перереєстрацію» агрокомпанії в окупаційному «управлінні федеральної податкової служби РФ по Херсонській області».

З того часу підприємство щомісяця сплачувало до бюджету місцевої окупаційної адміністрації понад 100 тис. російських рублів як «податки».

Крім цього, агрокомпанія є однією з провідних у регіоні фінансових донорів російського «фонду підтримки учасників СВО», який створили за указом путіна у квітні 2023 року.

Також слідчі встановили, що бізнесмен передав російським військам склади виробничого комплексу підприємства у тимчасово захопленому Каховському районі Херсонщини. Їх ворог використовує їх як логістичні ангари для зберігання озброєння, боєприпасів та бойової техніки.

Під час обшуків у Києві у затриманого вилучили документи, печатки, комп’ютерну техніку та мобільний телефон, які підтверджують факти співпраці з агресором.

Фігуранту повідомили про підозру, йому загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустить.

СБУ затримала у Києві колишнього чиновника, який був агентом фсб (фото)