У Києві затримали зрадників, які готували пропагандистські мультики для Медведчука (фото)

Служба безпеки викрила у Києві працівників кремлівського політпроєкту «Другая Украина», який організував в рф Віктор Медведчук.

Вони займалася «інформаційними диверсіями», зокрема, виготовляли і поширювали відеоконтент, у якому дискредитували Сили оборони, закликали українців скласти зброю і здатися окупантам. Для цього вони облаштували підпільну студію у власному помешканні на Київщині і виготовляли замовні анімаційні ролики.

Підготовлений відеоконтект зрадники пересилали на погодження своєму куратору з росії — Денису Жарких, колишньому ведучому на каналах Медведчука, а зараз директору його організації «Другая Украина» у Москві.

Після розгляду він давав дозвіл на поширення антиукраїнського контенту в інтернеті.

Поширювали відео через підконтрольні Медведчуку інформресурси — сайт «Другая Украина», сторінки в соцмережах і на відеохостингу YouTube. За кожне відео учасникам групи передавав готівку близький родич Жарких.

За даними УП серед правоохоронців, відеоматеріали створювала сценарист і художник Наталія Михайлова, а зарплату їй передавав ,батько куратора проєкта — Юрій Жарких.

Їм обом, а також Денису Жарквих заочно повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Ця стаття передбачає позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне ув'язнення. Зараз вирішується питання обрання запобіжного заходу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Арештована яхта Медведчука перейшла під український прапор