У «Київстар» заявили, що хакери зламали захист через обліковий запис одного зі співробітників

Здійснити хакерську атаку на найбільшого українського оператора мобільного звʼязку «Київстар» через вдалося через скомпрометований обліковий запис одного зі співробітників.

Про це в ефірі телемарафону розповів заявив президент компанії Олександр Комаров.

«Потрібно визнати, що ця атака пробила наш захист. Це сталося, оскільки було скомпрометовано обліковий пул, скомпрометовано обліковий запис когось зі співробітників і ворог зміг потрапити в середину інфраструктури компанії. Про це ведеться слідство», — розповів Комаров.

Він наголосив, що компанія використовувала для захисту від кіберзагроз найсучасніші технології і з початку вторгнення відбила близько 500 кібератак. Але, зі слів Комарова, у будь-якій організації можуть бути люди, які «умовно наводять російські ракети або віддають свої паролі, тому що добре працюють соціальні інженери».

Атаку здійснила російська хакерська група «Солнцепек», яка за даними СБУ близька до російського гру.

«Робили вони це, щоб покласти найбільшу телекомінфраструктуру в країні, щоб посіяти неприємності, емоційно вразити українців... триває війна — це один зі способів війни проти України», — додав Комаров.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Абоненти «Київстар» повідомляють про відновлення голосового зв'язку