У Китаї хочуть контролювати слова та зовнішній вигляд блогерів, які рекламують товари в інтернеті
Unsplash

У Китаї планують ввести правила для стримерів, які продають товари на платформах онлайн-покупок та розповідають про них у прямому ефірі.

У вказівках для приватних бізнесів є інформація про те, як має виглядати ведучий реклами товарів та що він повинен говорити, повідомляє CNN.

«Коли ведучий проводить трансляцію, його одяг та імідж не можуть порушувати громадський порядок або мораль», — пишуть представники влади.

Також зовнішній вигляд ведучих має «відображати характеристики продуктів або послуг, які вони продають».

До того ж стримери повинні говорити мандаринською та бути «об'єктивними і чесними». Правила торкнуться і коментарів про товари, які залишають покупці. Всі вони мають бути оприлюднені.

Після таких заяв акції компанії Alibaba, яка керує найбільшою в Китаї торговою платформою Taobao Live, впали на 5% у Гонконзі. Акції Kuaishou, другого за величиною майданчика для електронної комерції, впали на 7%.

Влада Китаю звинувачує приватний бізнес у створенні соціально-економічних проблем, які можуть дестабілізувати суспільство.

Нещодавно лідери Комуністичної партії Китаю виклали план, за яким вони планують посилити нагляд за компаніями протягом наступних п'яти років.

Китай заборонить співати в караоке пісні, які містять «незаконний контент»