У Китаї стартував фестиваль собачого м'яса, незважаючи на протести зоозахисників
Pixabay

Активісти з захисту прав тварин спробували зупинити фестиваль собачого м'яса, на якому протягом наступних десяти днів збираються зарізати п'ять тис. собак.

Про це повідомляє Mirror.

Раніше зоозахисники склали звернення до уряду країни, в якому вказали про можливі ризики для здоров'я населення. Такою заявою, вони сподівалися відстрочити вбивство тварин.

Однак фестиваль собачого м'яса в місті Юйлінь в провінції Гуансі все ж стартував.

Все, що вдалося учасникам кампанії — зупинити вантажівку з цуценятами, що в'їжджала до Юйліню. Однак другий водій вантажівки, побачивши захисників тварин, зник.

Представники благодійної організацї NoToDogMeat у Хебеї відзначають, що вантажівки були маленькими. Ймовірно, торговці м'ясом намагаються приховати факт перевезення цих тварин.

Офіційні особи КНР заявляють, що на автомагістралях є контрольно-пропускні пункти, щоб зупиняти вантажівки з собаками. Але місцеві активісти заявляють, що автомобілі все ще проїжджають.

Традиції чи шкуродерство?

За оцінкою організації Humane Society International, у Китаї щорічно на м'ясо забивають 10-20 млн собак.

Довгий час вважалося, що вживання м'яса собак приносить здоров'я та удачу. Сьогодні більшість жителів країни негативно ставляться до такої їжі. Проте на фестиваль, який проводиться з 2009 року, як і раніше, з'їжджаються тисячі людей.

У лютому 2020 року Китай ввів тимчасову заборону на всю торгівлю і споживання диких тварин, після того, як місто Ухань став епіцентром спалаху коронавірусу.

М'ясо собак на національному рівні споживати поки не заборонили, проте міста Шеньчжень і Чжухай, розташовані у провінції Гуандун, вже зробили цей крок.