У Китаї студенти коледжу 30 годин тримали директора в заручниках
Getty Images

У місті Даньян китайської провінції Цзянсу студенти протестували проти плану злиття двох навчальних закладів та взяли у заручники директора.

Протестувальники боялися, що внаслідок об'єднання незалежного Нанкінського коледжу з професійним інститутом, який вважається менш престижним, їхні дипломи знеціняться, повідомляє BBC.

Під час мітингу студенти взяли в заручники 55-річного директора навчального закладу та не давали йому піти 30 годин.

У заяві поліції міста Даньян стверджують, що учні «вигукували образи та блокували правоохоронні органи». У соцмережах виклали фото, де поліція застосувує проти протестувальників кийки та перцеві баллончики, а одна студентка потрапила в кадр із кровотечею з голови.

Водночас в поліції заявляють, що «вжили всіх необхідних заходів», щоб визволити взятого в заручники чоловіка.

Всі шість коледжів провінції Цзянсу після цих подій оголосили про паузу в планах по об'єднанню навчальних закладів. Департамент освіти провінції заявив, що рішення про об'єднання ухвалили на виконання вимоги Міністерства освіти. Це призвело до протестів у чотирьох інших незалежних коледжах провінції.

Контекст

У незалежні коледжі в Китаї можуть вступити студенти, які не набрали достатньо балів для вступу до університету. Там вони отримають диплом, заплативши більшу суму за навчання.

Ці ступені вважаються більш престижними, ніж професійні. Їх розглядають, як більш конкурентні на ринку праці Китаю.

У Москві біля мавзолею затримали пікетувальника, який закликав Леніна прокинутися