У КМДА розповіли про відновлення оплати проїзду в громадському транспорті Києва
Київський метрополітен

Київська міська державна адміністрація повідомляє, що електронна система оплати проїзду в громадському транспорті з 16 травня почне працювати.

Тобто містяни знову будуть платити за квитки як у наземному, так і в підземному транспорті.

«Ми повинні відновлювати повноцінну роботу громадського транспорту, який працював в обмеженому режимі та був ці місяці безкоштовним. Потрібно платити зарплати транспортникам, забезпечувати підприємства пальним, матеріалами, електроенергією. Це великі кошти», — зазначив мер Віталій Кличко.

У застосунку «Київ Цифровий» знову працюватимуть сервіси QR-квитків і транспортних карт, поїздки на яких були збережені після 24 лютого.

У КМДА зазначають, що їхню кількість можна переглянути у додатку. Якщо картку валідували в транспорті після 24 лютого, поїздки могли списатися, але мають автоматично відновитися протягом місяця.

Якщо пасажири мали проїзні на березень, вони отримають їх на червень у застосунку. Це ж стосується і тих людей, які станом на 24 лютого мали дійсні QR-квитки.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Харкові відновить роботу наземний громадський транспорт — Терехов