У Конотопі мер заборонив діяльність УПЦ МП

Артем Семеніхін, міський голова Конотопа (Сумська область) розпорядився заборонити діяльність УПЦ МП на території Конотопської міської громади.

Про це він повідомив у Facebook.

 

Між ворогом і його аґентом немає різниці. А у випадку моспархату це є два в одному. Тому я прийняв рішення заборонити на території мого міста діяльність цієї аґентурної мережі фсб. #геть_московського_попа

Posted by Артем Семеніхін - міський голова Конотопа on Wednesday, May 4, 2022

«Заборонити на території Конотопської міської ради діяльність Української Православної Церкви Московського Патріархату, як такої, що несе загрозу національній безпеці України. Контроль за виконанням даного розпорядження залишаю за собою», — йдеться в розпорядженні.

Мер посилається на статтю 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Закон України «Про правовий режим воєнного стану».

«Між ворогом і його агентом немає різниці. А у випадку моспархату це є два в одному. Тому я прийняв рішення заборонити на території мого міста діяльність цієї агентурної мережі ФСБ», — прокоментував Семеніхін своє рішення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Євросоюз може ввести санкції проти патріарха Кирила — ЗМІ