У Красноярську влаштували рейд на нелегальних мігрантів. Тим, у кого був паспорт рф, видали повістку
Скриншот

У російському місті Красноярськ силовики організували рейд на місцевих ринках, де намагалися виявити нелегальних мігрантів. Тим затриманим, хто мав російський паспорт, вручили повістки та наказали з’явитися до військкомату.

Про це повідомило головне слідче управління слідчого комітету рф у Краноярському краї та республіці Хакасія. Про це також написало видання «Настоящее время».

Рейд відбувався у двох районах міста. Повідомляється, що в результаті таких заходів вдалося затримати 520 людей, з них 417 — іноземці. Силовики доправили їх до відділку поліції, де кожного перевірили за інформаційним обліком. Слідчі також взяли мазки з ротів у затриманих для перевірки на причетність до скоєння злочинів.

Затриманими виявилися громадяни Узбекистану, Азербайджану, Киргизстану і Таджикистану. Окрім того, поліцейські виявили, що 92 іноземці, які отримали російське громадянство, не стали на військовий облік, тож їм вручили повістки.

Видання «Настоящее время» пише, у серпні 2024-го глава рф володимир путін підписав закон про обов'язкову постановку на військовий облік після набуття російського громадянства. Невиконання цієї вимоги стає підставою для позбавлення громадянства рф.

Загалом же росія відправила на війну проти України близько 10 тис. нелегальних мігрантів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Луганську через нестачу кадрів на завод беруть працювати підлітків — ОВА