У Кремлі не допускають навіть думки про повернення Криму
kremlin.ru

У сьому річницю так званого «референдуму» в Автономній республіці Крим російська влада вкотре заявила про «законність» плебісциту.

Як зазначив речник президента РФ Дмитро Пєсков, Крим в складі України мав особливий статус, прописаний в українській Конституції. У відповідь на репліку, що Основний закон України не передбачає права регіонів на референдум без згоди центральної влади, Пєсков відповів, що «він не забороняється». Він ще раз наголосив, що так званий «референдум про статус Криму» був «абсолютно законний та легітимний», передає ТАСС.

За словами Пєскова, навіть евентуальна можливість постановки питання про проведення референдумів про самовизначення регіонів Росії не обговорюється. Відповідаючи на питання про те, як будуть діяти влада РФ, якщо гіпотетично таке станеться, Пєсков нагадав, що це буде порушенням Основного закону Російської Федерації. «Оскільки про порушення Основного закону РФ йтися не може і не повинно, то подібну навіть евентуальну можливість такої постановки питання ми не обговорюємо», — сказав прессекретар Путіна.

Один з журналістів запитав Пєскова, чому до сьогодні не розкриті імена тих, хто забезпечував проведення «референдуму» в Криму сім років тому. Речник Путіна пояснив, що «багато з цих людей працюють в чутливих сферах, тому цілком нормально, що їх імена не оприлюднюють».

16 березня 2014 року відбувся так званий «референдум про статус Криму». Більшість країн світу та Рада безпеки ООН визнали його нелегітимним.

Росія назвала «Кримську платформу» нелегітимною і пригрозила учасникам