У кремлі озвучили терміни «приєднання» окупованих територій України (оновлено)

Так звані референдуми про приєднання до росії Донецької, Херсонської та Запорізької областей можуть пройти протягом року.

Про це повідомив Сергій Цеков, сенатор Ради Федерації від Криму, пише пропагандистське видання «РИА Новости».

«Абсолютно погоджуюся, що ці регіони мають бути з Росією. Думаю, все може статися у значно більших (ніж Донбас, Херсонська та Запорізька області — Прим. Ред.) розмірах. Я думаю, що всі території, які контролює Росія, мають дуже великі шанси возз'єднатися з РФ. Це російські території», — йдеться у повідомленні.

Цеков також вважає, що Херсон, Запоріжжя та Донбас самі зможуть забезпечити своє відновлення, оскільки «це регіони бюджетоутворюючі, регіони-донори», з яких нібито «все висмоктувала Західна Україна».

Цеков також заявив, що не можна «залишати жителів того ж Харкова, Ізюма, щоб націоналісти прийшли і почали знущатися з мешканців».

Крім того, окупаційна влада Запоріжжя сподівається, що регіон та інші звільнені території України увійдуть до складу росії у статусі федерального округу, пише «РИА Новости».

ОНОВЛЕНО

Леонід Слуцький, новий голова ЛДПР та член делегації на переговорах з Україною, заявив, що фіктивні «референдуми» про приєднання окупованих територій можуть організувати вже у липні.

«Не виключаю, що це може статися вже в липні, не передбачатиму, де це відбуватиметься, але припускаю, що звільнені території проведуть референдум більш-менш одночасно. Це було б логічно. Розраховую, що це може статися вже у липні», — сказав він.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Путін підписав указ про видачу російських паспортів на Запоріжжі та Херсонщині