У кремлі погрожують «адекватною відповіддю» на поставку Україні Storm Shadow

У кремлі «вкрай негативно» поставились до поставок далекобійних ракет Storm Shadow.

Про це заявив речник путіна Дмитро Пєсков, пише російське видання «РИА Новости».

За його словами, тепер росія шукатиме «адекватну відповідь» на поставки.

«Вельми негативно (ставляться до поставок Storm Shadow — Прим. ред.). Це вимагатиме адекватної відповіді і від наших військових, які, природно, з військового погляду ухвалюватимуть відповідні рішення», — сказав Пєсков.

Нагадаємо, спочатку про те, що Британія передала Україні кілька далекобійних ракет Storm Shadow повідомив телеканал CNN. Згодом цю інформацію підтвердив британський міністр оборони Бен Воллес. За його словами, «використання Storm Shadow дозволить Україні відтіснити російські сили з української суверенної території».

Що відомо про ракети Storm Shadow

Storm Shadow (SCALP EG) — франко-британська авіаційна крилата ракета класу «повітря — земля». Призначена для знищення важливих стаціонарних цілей, які добре захищені засобами протиповітряної оборони.

Ця ракета може використовуватися в будь-який час доби, складних метеоумовах і при застосуванні противником засобів радіоелектронної протидії. Дальність її польоту становить понад 250 км, а висота 30—40 м. Утім, залежно від конкретної модифікації характеристики таких ракет можуть різнитися.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.