У Кремлі звинуватили посольство США у втручанні в справи Росії
Getty Images

23 січня на акції в підтримку російського опозиціонера Олексія Навального вийшли понад 40 тис. людей. Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков відреагував на дії активістів, а також звинуватив США у втручанні у внутрішні справи РФ. У Twitter дипмісія США засудила дії російської влади.

Свою думку речник лідера Росії озвучив в інтерв'ю телеканалу «Росія 1».

Напередодні посольство Штатів заявило, що стежить за «повідомленнями про протестні акції в 38 російських містах» і «підтримує право всіх людей на мирні протести, свободу висловлювання думок». Заходи ж російської влади «спрямовані на придушення цих прав», наголосили в американській дипмісії.

Такі висловлювання Пєсков назвав «прямою підтримкою порушення закону» РФ.

«Звичайно, це некоректні публікації. І, звичайно, вони побічно є абсолютним втручанням у наші внутрішні справи. Тобто побічно це є прямою підтримкою порушення закону Російської Федерації, підтримкою несанкціонованих акцій», — сказав Пєсков.

В Севастополі — мітинг «за свободу Навальному» (фото)

Речник Путіна говорить, що «якби російська дипмісія в США так само вчинила» під час штурму будівлі Конгресу, «то, напевно, це викликало б певне відчуття дискомфорту у Вашингтоні».

«Ось завжди хочеться рекомендувати нашим візаві приміряти на себе цю ситуацію», — додав він.

Прессекретар наголосив, шо кількість мітингувальників під час протестів 23 січня «незрівнянно нижча порівняно з числом тих, хто підтримує Володимира Путіна».

«Ось зараз будуть багато говорити, що на незаконні акції вийшло багато людей. Ні, вийшло мало людей. Багато людей голосують за Путіна», — каже Пєсков.

Речник голови Кремля підкреслив, що він «категорично проти участі в незаконних акціях».

Chas News повідомляв, що Держдеп США закликав «негайно й без жодних умов» звільнити Навального

МЗС України засудило використання «російських наративів» BBC Russian