У Криму готуються до визволення півострова Україною — розвідка (фото)
Сухопутні війська ЗСУ

Російська окупаційна адміністрація Криму та місцеве відділення ФСБ готуються до української операції з визволення півострова.

Про це заявили в Головному управлінні розвідки.

Окупаційні органи видали «рішення про встановлення високого (жовтого) рівня терористичної небезпеки» в Криму. Документ встановлює високий рівень загрози в населених пунктах Армянськ, Джанкой, Керч, Красноперекопськ, а також в Джанкойському, Красноперекопському і Ленінському (Єдикуйському) районах Криму.

Аналогічний рівень загрози оголошений на підвідомчих об’єктах міністерств транспорту, житлово-комунального господарства, охорони здоров’я, палива та енергетики, промислової політики та комітету з водного господарства та меліорації.  

рішення окупаційної адміністрації Криму

Підрозділам ФСБ рф та МВС рф наказано посилити контроль за пересуванням транспорту на півострові. Працівникам МНС наказали провести ревізію обладнання для здійснення «рятувальних операцій», а місцеві адміністрації повинні організувати місця для «тимчасового розміщення людей».

рішення окупаційної адміністрації Криму

рішення окупаційної адміністрації Криму

У розвідці заявили, що такі кроки з боку окупантів є свідченням того, що вони готуються до початку операції зі звільнення Криму Україною. Також це може свідчити про можливість здійснення провокацій з боку російських спецслужб щодо мирного населення.

Нагадаємо, Україна почала формувати штурмові бригади «Гвардія наступу» для повернення Луганщини, Донеччини і Криму.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Пентагоні не вірять, що Україна найближчим часом поверне Крим — Politico