У Криму пролунали вибухи біля авіабази окупантів (відео, оновлено)

Сьогодні, 9 серпня, в окупованому Криму пролунали вибухи на військовому аеродромі росіян у Новофедорівці в Сакському районі.

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали.

Місцеві зазначають, що детонація лунає і досі, ймовірно, горять склади. Люди почали масово виїжджати з Новофедорівки, повідомляють про затори. Поліцейські просять, щоб місцеві ховалися в укриття.

Як пише «РИА Новости», до Новофедорівки виїхали швидкі з Євпаторії та Сакського району, на місці вже працюють рятувальники.

Так званий «голова» окупованого Криму сергій аксьонов заявив, що їде на місце вибуху, причини інциденту не відомі.

Офіційної інформації щодо інциденту з боку України поки що немає.

Аеродром, який горить, — один з ключових для російської авіації у війні проти України. За даними «Радіо Свобода», там базується 43 винищувальний авіаційний полк рф, літаки Су-30 СМ, Су-33 та бомбардувальники Су-24М.

Оновлення від 17:30.

У міноборони рф заявили, що в районі аеродрому на майданчику зберігання відбулася детонація кількох авіаційних боєприпасів. У відомстві запевнили, внаслідок вибуху ніхто не постраждав, а авіаційна техніка на аеродромі не пошкоджена.

«Вживаються заходи щодо гасіння пожежі та з'ясування причин вибуху. За доповіддю з місця, жодного вогневого впливу на обвалованому майданчику зберігання боєприпасів на аеродромі не було», — заявили росіяни.

Також агенство «РИА Новости» повідомили, що до лікарні доправили п'ятьох постраждалих від інциденту, включаючи одну дитину.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія може вдарити ракетами по Криму — військовий експерт