У Криму розбився колишній нардеп Верховної Ради та ексголова «Партії політики путіна» (фото)

В окупованому Криму у ДТП загинув екснардеп та ексголова «Партії політики путіна» Олексій Ременюк.

За даними росЗМІ, інцидент стався ще 8 листопада. 66-річний Ременюк їхав з дня народження товариша за кермом свого Range Rover, коли його зупинили поліцейські неподалік від Сімферополя.

Під час перевірки виявилось, що екснардеп — п'яний. Однак затримати його не вдалося. Натомість Ременюк вирвався з рук, стрибнув за кермо та протягнув поліцейського по асфальту.

Тікаючи від погоні, він виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з вантажівкою. У результаті ДТП загинув сам Ременюк, а також водій іншого авто.

Місце ДТП, у якому загинув Ременюк

Що відомо про Олексія Ременюка

Ременюк вперше обрався депутатом Верховної Ради у 1998 році від партії «Громада». Потім він увійшов до фракції «Батьківщини» і очолював відділення політсили у Криму.

У 2002 році Ременюк пройшов до парламенту по виборчому списку Блоку Юлії Тимошенко, у якому отримав №21. Однак невдовзі після виборів він полишив фракцію БЮТ і приєднався до групи «Народовладдя».

В 2003 році політик став співзасновником Слов’янського народно-патріотичного союзу, яку в 2006 році перейменували на «Партію політики Путіна». На виборах політсила набрала лише 0,12%, тож депутатом Ременюк більше не став.

В 2008 році партію перейменували на «Русь Єдина», з якою Ременюк знову безуспішно балотувався до парламенту у 2012 році. Лише у червні 2022 року партію заборонили в Україні.

олексій ременюк крим

Сам Ременюк при цьому жив в окупованому Криму, де, за даними ЗМІ, мав стосунок до бази відпочинку «Рыбацкая деревня». Саме там відбувалося святкування, з якого екснардеп повертався перед загибеллю.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Смерть колаборанта Стремоусова: фото та відео з місця ДТП