У Криму затримали Ігоря Гіркіна: він збрив вуса та їхав на війну (оновлено)

В тимчасово окупованому Криму російські силовики затримали колишнього катажка бойовиків «днр» Ігоря Гіркіна (Стрєлкова). Про це повідомляють у соцмережах його знаймові та російські пропагандисти.

Він начебто збирався потрапити на фронт у Херсонській області. Бойовик Олександр Жучковський, соратник Гіркіна, підтвердив затримання свого приятеля. За його словами, той дійсно хотів «взяти особисту участь, хоч рядовим, у війні, яку почав», не ставив перед собою жодних політичних цілей та «не збирався наводити смуту».

Інший бойовик Ігор Безлєр, який в 2014 році командував російськими найманцями у Горлівці, заявив, що Гіркіна після затримання відправили до відділення поліції у Сімферополі. Крім того, він опублікував нібито свіже фото Стрєлкова, зроблене у Криму.

Ігор Гіркін Стрєлков після затримання

Також у мережі з'явилося фото підробленого паспорта ексватажка бойовиків на ім'я Сергія Рунова. Раніше розслідувані Bellingcat  встановили, що саме такими документами прикриття користувався Гіркін, як мінімум в 2014-2016 роках.

паспорт Ігоря Гіркіна Стрєлкова на імя Серія Рунова

Олексій Арестович, радник голови Офісу президента, підтвердив затримання Стрєлкова співробітниками фсб рф, однак допустив, що його могли вже відпустити та пропустити на Херсонщину.

«За деякими даними його відпустили. Але це потрібно уточнити. І пропустили воювати на Херсонщину", — сказав він в ефірі у Марка Фейгіна.

Відзначимо, що Гіркін (Стрєлков) підтримав російське повномасштабне вторгнення, але одночасно постійно жорстко критикує військово-політичне командування рф за погане планування та провали у війні.

Оновлено

Гіркін опосередковано підтвердив, що його відпустили, але й не пропустили на Херсонщину. У своєму телеграм-каналі він написав, що «не був в КПЗ», а на фронт попаде, але «не прямо зараз». 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Донбасі снайпер ЗСУ ліквідував тестя ексватажка бойовиків Стрєлкова-Гіркіна