У Куршевелі затримали екснардепа і бізнесмена Костянтина Жеваго

На французькому гірськолижному курорті Куршевель затримали колишнього народного депутата, акціонера банку АТ «Банк «Фінанси та Кредит» Костянтина Жеваго.

Це зробили за запитом української сторони, повідомили у ДБР.

Жеваго затримали представники кримінальної поліції Франції учора, 27 грудня, в одному з готелів на курорті. Він намагався оскаржити затримання, але згодом погодився пройти з правоохоронцями.

Сьогодні заплановано обрання екстрадиційного арешту Жеваго у суді міста Шамбері. Зараз готують необхідний пакет документів для його екстрадиції з Французької Республіки в Україну.

У ДБР зазначають, що слідчі підготували клопотання про взяття під варту до екстрадиції колишнього нардепа до 38 країн. Взаємодія з правоохоронцями з різних країн тривала протягом кількох місяців.

У чому підозрюють Костянтина Жеваго

У 2019 році екснардепу Жеваго та низці топменеджерів повідомлено про підозру у рамках організації механізму розтрати $113 млн банку «Фінанси та кредит».

Правоохоронці наклали арешт на майно Жеваго, а також пов’язаних з ним юридичних осіб. Зокрема, акції його підприємств на сотні мільйонів гривень корпоративні права товариств, 26 об’єктів нерухомості.

Крім того, заарештоване майно осіб, які пов’язані з Жеваго. Серед іншого, це 14 майнових комплексів, 21 частина майнових комплексів, 30 нежитлових приміщень, 10 квартир.

Вартість заарештованих активів — понад 300 млн грн. У 2020-му їх передали до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Україні арештували майно російського олігарха Алішера Усманова на 2 млрд грн